Pages

7 Ocak 2011 Cuma

Tanga Nedir ?

Tanga hem kadınlar hem erkekler tarafından giyilen bir iç çamaşırı ve mayo tipidir. Ürün önden normal bir bikini altı gibi görünür ama ürünün popo kısmındaki yoğunluğu minimumdur. Ürünün arka kısmı genelde çok ince bir üst lastikli şerit ve ondan aşağı dikey inen ve popunun arasından geçerek ön kısım ile birleşen bir ipten ibarettir. Tiplerinden biri G-String ya da T-Back olarak tanınır ve bu üründe arka kısım sadece esnek bir ipten teşkildir. Aslında ipkini(tanga) ve g-string terimleri sık sık birbirlerinin yerine kullanılırlar. (thong ve g-string) Bunlar farklı farklı kıyafetleri anlatabilir.

Detayları için tasarım ve çeşitleri incelemelisiniz. Kalınlık, malzeme ve arka kısım tipi ve kumaşı gibi birçok faktöre bağlı olarak değişik stillerde üretilir ve hem erkekler hem de kadınlar tarafından dünyanın birçok yerinde kullanılmaktadır. Bu ürün Brezilya'da diş ipi anlamına gelen bir terim ile (fio dental) ifade edilir. Kelimenin aslı (thong) eski İngilizce'deki thwong kelimesinden türer ve esnek deri şerit anlamını taşır. Birçok dilde bu kıyafet için İngilizce String (İp) kelimesini kullanmaktadır ve çoğunda G ön eki bulunmamaktadır.

Gene ipkini için kullanılan diğer genel bir terim de tangadır. Özellikle Almanlar bu çeşidi kıyafetler için kullanırlar. Peştamal formatındaki ipkinilerin insan kıyafetlerinin en eski türü olduğuna inanılmaktadı. Bunlar genellikle erkekler tarafından giyilmiş kıyafetlerdir. Düşünülen, bu kıyafetlerin erkek anatomisini korumak, desteklemek ya da saklamak için tasarlanmış olduğudur. Peştemaller büyük olasılıkla insanlar tarafından ilk üretilen kıyafetlerdir. Sahara altı Afrika'nın ılık iklimlerinde ortaya çıkan bu kıyafetler yaklaşık 75,000 yıl önce giyilmiştir. Güney Afrika'ın Khoisan kabilesi gibi kabileler ipkinileri yüzyıllarca giymişlerdir. Benzer bir durum da 2000 yıllık Japon fundoshi stilidir. Bu erken dönem tanga türleri erkek jenital organları düşünülerek üretilmiş kıyafetlerdir. Ayrıca Amerika'daki eski Vahşi Batı'yı gösteren birçok fotoda fahişelerin arka kısmı popolarının arasındaki bir ipten ibaret bir iç çamaşırı giydikleri görülebilir.

G- String

Bir kaç yıldır adından sıkça söz edilir ve biz kadınlar tarafından giyilir oldu g stirngler, bununla ilgili yazımızın yanında bu külotlardan almak isteyen arkadaşlarımıza yardımcı oluyoruz. G-String ya da kısa adıyla ‘string’ herhalde iç çamaşırı modasında son yıllara damgasını vurmuş bir külot tipi. Stringten önce özellikle defile mankenleri giysilerin görünüşünü bozmaması için külot giymiyorlardı. Fakat günlük yaşamda da herkesin sizin ne tip bir külot giydiğinizi farketmesi ya da arkanızdan bakanların külotunuzun göze çarpan kenarlarıyla karşılaşması hoş bir görüntü değil elbet.

String külotlar bu noktatada kadınların imdadına yetişti. Hem de müthiş bir estetik form yaratarak. String külotların sağladığı şıklık, külotun dışarıdan belli olan kısımlarının popo kıvrımlarının içine gizlenmesinden kaynaklanır. String külot giydiğiniz takdirde pantolon ya da eteğiniz ne kadar dar ya da ince olsun ‘külot kenarı izi görünmesi’ sorunu ortadan kalkar.
Artık günümüzde string külotlarla kullanılabilen pedler de olduğu düşünülürse günlük kullanımda rahatça kullanılmamaları için pek sebep kalmadığı söylenebilir. String külotların günlük kullanım için pamuklu kumaştan modelleri olduğu gibi daha özel çamaşırlar için saten ve dantelli kumaşlardan üretilenleri de vardır. Tüm bunlara ek olarak string külotların kalçalara hoş ve çekici bir görünüm kazandırdığı da bir gerçek.

Jartiyer

Jartiyer giyerken neler dikkat etmeli? Hangi jartiyer modeli hangi vücut tipine uygun?

Jartiyer hem görüntüsü gereği seksi, hem de kullanımı gereği sağlıklıdır. Çünkü jartiyerli çorap veya jartiyersiz silikonlu çoraplar (stay-up) aslında külotlu çorapların aksine genital bölgenin rahat bırakıldığı, nefes almasının sağlandığı çoraplardır.

Peki jartiyer giyerken nelere dikkat etmeliyiz? Jartiyerin modelleri nasıldır ve hangisi hangi vücut tipine uygundur? İşte jartiyer giyimi hakkında herşey…

Jartiyer nasıl giyilir?
Stripe adı verilen parça jartiyerin boyunu dilediğimiz gibi ayarlamamızı sağlar. Stripe’ların ucunda bulunan klipsler ise jartiyerin çoraba tutturulmasına yardımcı olur.

Jartiyerlerin farklı modelleri vardır. Stripe’lar genelde dört tanedir. İkisi önde ikisi de yanlarda olur. Yan stripe’lar bazen arkada da olabilir. Jartiyerinizi giyerken öndeki stripe’ları kendi hizasında çorabınıza tutturun. Diğerlerini ise çorabınızın yan tarafına tutturun. Buna dikkat etmezseniz, jartiyerinizin arka (ya da yan) stripe’ları arkanızda kalır ve oturduğunuz zaman aşırı gerilmeden dolayı çoraptan ayrılabilir.

Jartiyerinizi giydikten sonra stripe’ları çoraplara tutturmakta zorluk çekebilirsiniz. Bunun iki çözümü var.

Birincisi stripe ayarını en uzun pozisyona getirin, klipsi çorabınıza tutturun ve ardından stripe’ları gerektiği kadar ayarlayarak kısaltın.

İkinci çözüm ise jartiyerinizi giymeden klipslerini çoraplarınıza tutturmaktır. Yani önce çoraplarınızı giyin, ardından jartiyerinizi giymeden klipslerini çorabınıza tutturun. Daha sonra ayağa kalkarak jartiyerinizi belinize bağlayın. Ayrıca bu yöntem sayesinde her defasında stripe’ların ayarıyla oynamak zorunda kalmazsınız.

Jartiyer giymenin püf noktaları
Dar giysiler ile jartiyer kullanmamaya özen gösterin. Çünkü sıkı bir kıyafetin içinde jartiyerin stripe’ları ve klipsleri giysinizden belli olacaktır. İlla sıkı kıyafetin altına giymek istiyorsanız da 'stay-up' adı verilen jartiyersiz de bacakta durabilen slikonlu çorapları kullanın.

Eğer jartiyerinizle birlikte dantelli bir jartiyer çorabı kullanıyorsanız jartiyerinizin klipslerini dantelin ince olduğu bölgelere takın. Böylece daha sağlam tutacaktır.

Külotunuzu her zaman jartiyerinizin üstüne giymeye dikkat edin. Çünkü aksi takdirde külotunuzu çıkarmanız gereken durumlarda (örneğin tuvalette) jartiyerinizi de çıkarmak zorunda kalabilirsiniz.

Stay-up denilen silikonlu çorabı jartiyerinizle kullanmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken; klipsleri çoraba tuttururken, silikon şeritlerinin olmadığı ara kısma tutturmaktır. Çünkü jartiyer bu şekilde daha sağlam duracaktır.

Hangi kadın hangi jartiyer modelini tercih etmeli?
Beli geniş ve biraz kilolu kadınların geniş olan modelleri tercih etmesi daha uygun olacaktır. Özellikle balenli olmasına dikkat etmek gerek. Çünkü bu modellerde yer alan balenler belin kıvrılmasını önler; yani hafif eğildiğimiz anda belimizde ve göbeğimizde oluşan kıvrılmaları… Aynı şekilde geniş bir model olup balen içermeyenler de vardır. Ama unutmayın, onlar bel kıvrılmasını önleyemez.

Küçük jartiyer modelleri daha çok kilolu olmayan kadınların tercih edebileceği modellerdir. Kilolu kadınların bu tip modellerle rahat etmesinin daha zor olduğunu belirten İç giyim uzmanı Cüneyt Ayral, bunun sebebinin bu modellerin belde değil, kalçada giyilmesinden kaynaklandığını söylüyor.